Årsmötesseminariet 2009

Årsmötesseminariet 2009

Inbjudan

 

Seminariet handlade om finanskrisen och dess koppling till demokrati och välfärd. En initierad samling medverkande kom till Söndrums Folkets Hus. Genom att klicka på ordet lyssna nedan kan man lyssna till förmiddagens föredrag.

 

Välkomsthälsningen (lyssna) skedde av en ordf i en tröja från den amerikanska presidentvalkampanjen. Därefter var det Anne-Marie Lindgrens (lyssna) tur och hon anknöt till sitt arbete vid Tankesmedjan och sin skrift "Ta tillbaka demokratin".

 

Nästa i tur var Eric Sundström (lyssna) som, till en OH-presentation, uppehöll sig mycket till utvecklingen i USA. Sist kom Björn Elmbrant (lyssna) med 12 förslag i anslutning till finanskrisen. Björns utvecklar ofta sina tankar på Dagens Arena, där han är en regelbunden medarbetare . Publiken, både till höger och vänster, är goda lyssnare. Björn Lind kopplar av när ljudtekniken visat sig funka.

 

Det är viktigt med lunchpaus och lite mingel. Benkt Högstedt är noga med provsmakning, medan. Jörgen Johansson med snygg uppläggning propagerar för mera grönsaker. Ingegerd Sahlström har ett och annat att säga panelen. Öster och Väster skiljs åt av Nissan, men Lennart Orréus och Anki Lind är glada ändå. Hans Helander suger i sig både soppa och intryck. Agneta Eriksson har lämnat den vanlige följeslagaren hemma och pratar med Gunnar Lövgren istället. Lotta Olesen-Rosén har allvarsord till Anna-Karin Malmkvist. Bo Widegren talar om för Eric var Löderup ligger, medan Boris Magnusson nog beskriver att vägen till Jönköping passerar Aleskogen. Bengt Björkman har valt måltidsdryck för att stötta den amerikanska ekonomin, men avrundar med kaffe tillsammans med Björn Lerjebo.

 

Eftermiddagen ägnades åt en paneldebatt med Peter Persson som moderator. Anne-Marie är lite fundersam till vad de andra kommer med. På första raden lyssnar man uppmärksamt. Efter paneldebatten avtackades de medverkande.

Copyright © All Rights Reserved