Årsmötesseminariet 2010

Årsmötesseminariet 2010

Inbjudan

 

Seminariet handlade om Politik för den unga generationen. Det tankades före start. Göran Nilsson tillhör styrelsen för Östra bageriföreningen och vet hur man skivar deras vetebröd.

 

Välkomsthälsningen (lyssna) var lite längre än vanligt då vi hade fått återbud av två föredragshållare och ordf undrar om Vi ha råd att arbeta. Därefter var det Hillevi Larssons (lyssna) tur

 

Nästa i tur var Aida Hadzialic (lyssna) som ersatte både Daniel Suhonen och Johanna Fransson. Tomas Eneroth lyssnar till Aida, men får sedan ordet (lyssna) och blickar ut. Han talade en del om den senaste ungdomspolitiska motionen. Hillevi och Aida lyssnar. Det är lätt att vara ordf när de medverkande gör bra inlägg och håller tiden. Publiken lyssnar. Olle Johansson har rest från Norrköping, men hans pensionerade bror Per är lite skeptisk till alla unga. Lotta Olesen-Rosén stickar, medan Lars El Hayek lyser av inspiration inför nästa debattartikel i Hallandsposten.

 

I lunchpausen minglas för fullt. En ung trio samspråkar, medan pantertanterna Gunilla Lundkvist och Anna-Karin Malmkvist har fått energi. Björn Lind ersätter Magdalena Streijffert i Riksdagen, men här sköter han sonen också åt henne. Magdalena deltog på förra seminariet, vilket fick fart på sonen som ivrigt föddes dagen efter. Föreningens äldste medlem, Åke Andersson f 1918, diskuterar ungdomsfrågor med en yngre deltagare.

 

Moderatorn drar igång paneldebatten på eftermiddagen. Det är god fart på panelrundan och alla frågor blir svåra att hinna med. De medverkande var väl värda sin avtackning.

Copyright © All Rights Reserved