Wigforsseminariet 2007
Carina pratar
Publik
Ytterligare publik
Peter spanar
Bo frågar panelen
Panel med begonior(!) bakom sig
Benita funderar

Wigforsseminariet 2007

Inbjudan

 

Seminariet handlade om miljöpolitikens föreningspunkter och skiljelinjer och vi hade ovanligt nog en företrädare, Peter Eriksson, från ett samarbetsparti. De medverkande samlades utanför Folkets Hus före drabbningen.

 

Vid entrén prickade Anna Lundkvist och Göran Nilsson av deltagarna med kakburken på den vanliga hedersplatsen. Moderator Bernhardsson ville vara extra fin för dagen och tvättade därför skjortan en gång till, denna gång med kaffe. Anneli laddar upp. Benkt Högstedt funderar på om Marie Utter och Roger Orwén har nåt fuffens för sig.

 

Carina drar igång och Anneli tar i ordentligt. Peter får sedan extra tid att invända. Göran avrundar, men blir fundersam om hans assisten fått OH-bilderna i rätt ordning. Peters medverkan gör att Bo sträcker ut handen. Det var en talrik publik både till vänster och höger, men vi har en svensk tradition att lämna några stolar tomma längst fram, även om en del får stå.

 

Paneldebatten var intensiv. Peter spanade i det politiska landskapet, men fick tydligt korn på arten Röd Ros. Anneli var filosofisk och Carina fundersam. Moderatorn ställde många vassa frågor från deltagarna och var ganska bestämd i kraven på rappa svar. Ljudtekniker Lind hade ett tufft jobb med reglagen.

 

Vid avtackningen uppdagades att kassören misstagit sig (senare granskat av revisorerna) vid köpet av pelargoner och Anneli avslöjar abrupt att det står begonior på scenkanten. Peters nuvarande politiska hemvist gör att han får ett grönt språkrör med detta tänkvärda innehåll.

 

Det blir rejäl trängsel vid fikat. Benita Barbrosdotter Ek funderar på om Bengt Björkman ska ta sista veteskivan, men rask personal fixar fram mer.

Föreläsarna utanför Folkets Hus
Annelie laddar
Anneli pratar
Göran kollar OHbild
Mer publik
Några till hade fått plats
Peter bland röda rosor
Bo vill ha svar
Fikaträngsel
Göran fyller på med mer bröd
Anna och Göran sköter registreringen
Marie o Roger samtalar
Peter pratar
Bo sträcker ut handen
Ännu mer publik
Peter o Carina
Anneli panelpratar
Ljudtekniker Lind funderar
Fikakö
Bo med delvis nytvättad skjorta
Göran pratar

Copyright © All Rights Reserved